Gebruikersnaam

Indoor Sponsoren

Wie is online

We hebben 138 gasten en één lid online

  • Alex

Aankomende Evenementen

No events

Wat vliegen onze leden zoal.

De ARMC is een club voor iedereen die geïnteresseerd is in de modelvlieghobby. Verreweg de meeste leden doen aan recreatief modelvliegen. Een kleinere maar sterk groeiende groep leden doet ook aan landelijke wedstrijden in verschillende klassen mee. Maar ook daar, zowel als bij het recreatief vliegen staat het lekker en gezellig vliegen centraal. Bij de ARMC wordt gevlogen met alle mogelijk soorten van modellen, gemotoriseerde vliegtuigen, zweefvliegtuigen, helikopters en drones. Vliegen met door een turbine aangedreven modellen wordt bij de ARMC slechts door een enkeling beoefend.

Het vliegen met gemotoriseerde vliegtuigen komt het meeste voor en die zijn veelal uitgerust met brandstof - of elektromotoren. Veel van onze leden zijn ook echte knutselaars en zij bouwen veelal geheel vanaf tekening. Steeds populairder worden ARF toestellen: Almost Ready to Fly: vliegtuigen die je vrijwel geheel gebouwd en bekleed koopt en die alleen nog in elkaar gezet moeten worden. Ook moeten ze vaak nog voorzien worden van de door jou gewenste apparatuur. Je moet het werk dat je daar nog aan hebt overigens niet onderschatten: het afbouwen van een dergelijk toestel kost toch nog veel meer tijd en technisch inzicht dan je in eerste instantie wellicht zou denken. Wanneer je nog niet zo thuis bent in het bouwen adviseren we om op de clubavonden langs te komen, waar leden je graag advies geven en je helpen met het bouwen.

Naast het Recreatief-vliegen: kennen we twee takken van sport die binnen de ARMC extra aandacht krijgen:

Indoorvliegen:  Het vliegen met uiterst lichte maar wendbare vliegtuigen in een (sport) hal. Dit wordt vooral in de wintertijd door een groot aantal leden in recreatieve zin gedaan. Maar in deze categorie wordt ook aan wedstrijd vliegen gedaan: het indoor precisie vliegen. Meerdere van onze vliegers staan zelfs landelijk aan de top (maar hebben gelukkig geen 'sterallure's' en zijn absoluut benaderbaar en nog steeds bereid mee te helpen!) 
Pylon racen: Het vliegen met een gemotoriseerd toestel dat op hoge snelheid 10 keer een voorgeschreven circuit rondom drie pylons moet vliegen. Degene die dat het snelst doet wint. Ook dit is weer een landelijke competitie waarin meerdere van onze leden meedoen. Sterker nog: ze behoren in hun klasse tot de Nederlandse top.